maanantaina, maaliskuuta 26

Avaruusdraamaa

Olen punaoranssilla planeetalla pikkuveljeni kanssa jotain tehtävää suorittamassa. Ilma on hengitettävää ja painovoimakin tylsän tavallinen - avaruuspukuja ei tarvita. Kävelemme junaradan suuntaan. Veljeni menee edeltä, jään itse kummastelemaan tolppaa, jossa lukee "Harakka". Arvaan, että se tarkoittaa minua, koska se on nimimerkkinäni yhdellä foorumilla. Nimen yhteydessä on suuntanuoli vasemmalle, raiteiden suuntaan. Tällä välin veli on saanut selville, että meidän pitäisi hypätä ohikulkevan junan kyytiin. Ja niinhän me teemme.

Junan kyydissä ei roikuta kauaa. Rata kaartaa heinäpellon tai muun vastaavan viereltä, ja siinä me hyppäämme alas. Katselen maisemaa, ja totean ääneen, että tämä pitäisi kirjoittaa unipäiväkirjaan. Taivas on syvän oranssi ja heinä on jännän taipuisaa ja kumimaista. Kuin nauhuriin muistiinpanoja puhuen, totean vielä, että paikka näyttää ihan auringonkukalta. Keskellä on tumman oranssia ja ruskeaa heinää ja ulompana vaaleaa. Ryhdymme leikkaamaan kasvistoa. Kuvaan ilmestyy parin minuutin kuluttua iso kartta, jossa näkyy aloituspaikka (veturitalli), pelto ja rata, joka alkaa aloituspaikasta, tekee silmukan pellon luona ja palaa alkuun. Syystä tai toisesta kävelemme takaisin aloituspaikkaan (mistä uni ei tosin alkanut).

Veturitallin luona on suuri pyöriteltävä kiskonpätkä, jolla voidaan yhdistää joku tallin vetureista johonkin sieltä lähteviin raiteisiin. Tason päällä on myös nosturi, jonka käyttötarkoitus jäi selvittämättä. Olemme saaneet avuksemme kiiltävänsinisen, ylivillin avaruusolennon. Vähän paikasta alaspäin on sinistä samantyylistä heinää, kuin aikaisemmin näkemämme. Se näyttää hauskalta, ja otus meidän yllyttämänämme hyppää sinne uidakseen. Se humahtaa pinnan alle, eikä palaa takaisin ylös. Laskeudun kasvien joukkoon (itse en uppoa sinne) ja saan kengän kärjellä kiinni ystävästämme. Kun se saadaan nostettua ylös, huomaamme, että se on jäätynyt. Jostain saamme tiedon, että ei ole syytä paniikkiin. Otus syntyy kuulemma uudestaan itsestään. Kamera siirtyy pois planeetalta kuvaamaan ulkopuolella olevia tapahtumia.

Luke Skywalker herää avaruusaluksessa eloon Qui-Gonin istuessa odottaen vieressänsä. Tämä katsoo jotain sinisävyistä näyttöä, jossa hänen näkyy aaltoja 3D-pinnalla. Qui-Gon sanoo, että tämä on suurin heilahdus voimassa ikinä. Näytetään, kuinka Darth Vaderin pää kääntyy kiinnostuneena avaruusaluksen ohjaamossa, joka on valaistu pelkällä punaisella valolla. Tämä tarkoittaa meille sitä, että Vader siirtyy kiertämään sitä planeettaa, jolla me olemme. Se johtaa väistämättä taisteluun poistuttuessa.

Yllättäen kamera näyttää, kuinka pienessä rahtialuksessa keltainen olio teleporttaa ohjaamon nurkkaan. Kuski (ei ihminen tämäkään) ei huomaa mitään vaan tuijottelee pimeässä hehkuvia näyttöjä. Pahis hiipii kuskin taakse, ja varastaa pöydällä olevan arvokkaan keltaisen kuulan. Se on suurin piirtein pienen superpallon tai vihreän kuulan kokoinen, ja olio syö sen. Valonvälähdyksessä se teleporttaa aluksesta planeetalle, jossa me olemme, ja kamera siirtyy ensimmäiseen persoonaan - minun silmiini.

Keltainen olio ilmestyy muutaman metrin päähän meistä. Se ei olekaan kovin suuri - ehkä vähän yli polvenkorkuinen. Se vaappuu luokseni ja uhkaillen vaatii meitä kertomaan, mistä sitä heinää saa. "Tuolta", sanon ja osoitan sormella kentän laidan yli (planeetalla on reunakin?). Sen enempää kysymättä pahis pomppii sinne ja reunan yli. Tiedän kuitenkin, että se palaa vielä kaksi kertaa yhtä vihaisena. Ajattelen jo, että olisi aika palata alukseen, mutta sininen kaverimme on taas pelissä mukana. Se loikkii saman tien takaisin sinisiin kasveihin. Ehdin huomata tämän ajoissa ja juoksen perään. Saan poimittua sen ylös ajoissa - tällä kertaa otus on vain osittain jäätynyt. Jään sulamisen pystyy jo näkemään.

Otusta sylissä kantaen nousemme alukseen ja klikkailen nopeasti uudet hyppykordinaatit. Valitsen ensin pystysuuntaisesta listasta sattumanvaraisen galaksin, ja näytölle ilmestyy seuraavat vaihtoehdot:

  • My One Point Tangela
  • My Three Point Tangela
  • My Six Point Tangela
  • My Six Hundred Point Tangela
  • My Six Million Point Tangela
Valitsen näistä My Six Point Tangelan ja ruutuun ilmestyy 3D-malli tähdistöstä. Arvelen, että paikan nimi tulee tähdistä, mutta niitä on enemmän kuin kuusi. Uni päättyy herätykseen.

Ei kommentteja: