sunnuntaina, syyskuuta 10

Davy Jones ja väärä resoluutio

Seison Euromarketin viereisessä mäessä. Paikalla on paljon sukua ja olemme ilmeisesti lähdössä jonnekin hyvin pian. Minulla on sylissäni kosketusnäytöllinen läppäri, joka minun pitäisi ilmeisesti korjata. Näyttöä tökitään kynällä, joka kuuluisi Wacom-piirtoalustaan. Kehun systeemiä ympärillä katsoville tutuille ja havainnollistan, kuinka se ei sotke näyttöä. Testailen systeemiä ja se tuntuu toimivalta - hetken netissä surffailtuani (coolbasicin foorumeilla) huomaan, että teksti on suttuista ja hankalaa lukea. Arvelen, että se johtuu väärästä resoluutiosta ja siirryn vaihtamaan resoluution alkuperäiseksi. Numerot valitaan kolmesta näytöllä näkyvästä numeronäppäimistöstä, joiden keskeltä kulkee palkki josta roikkuu läppä. Sitä kääntelemällä valitaan numerot. Tehtävää hankaloittamaan ilmestyy Pirates of the Caribbean - elokuvan kakkososasta tuttu Davy Jones. Kahdella ristityllä laudannpätkällä estän tätä tulemasta lähemmäs, ja pikkuveljeni asettaa resoluution (878 x 766). Nyt näyttö toimii taas selkeästi ja terävästi.


Joen varrella joku tyyppi - tätä kohtaa en muista kovin hyvin - esittelee minulle taitojansa. Hän yrittää muun muassa häiritä minua kauko-ohjattavalla lentävällä pallolla, mutta minä kaappaan sen ja painan heittelehtivän esineen maata vasten. Seuraavaksi uni vaihtaa tyyliään.

Olen hämäräpäisen miehen kotona ja tehtävänäni on toimittaa paketti häneltä jonnekin muualle. Tämän unen olen nähnyt (tai unessa ainakin tuntui siltä) aiemminkin, ja tiedän että se on raskas ja pitkä. Alussa kävelemme joen rantaa torille päin myrkyisällä kelillä. Matkan varrella vastaan tulee laiva, joka on puoliksi vedessä ja puoliksi maassa. Kysymme syytä joelta ja tämä kertoo jumalien luoneen aallon, joka paiskasi veneen paikkaansa. Joki havainnollistaa esitystä luomalla dramaattiseksi tarkoitetun, huvittavan pienen aallon. Palaamme miehen asunnolle (joka koostuu eteisestä, vasemalla olevasta työhuoneesta/muusta vastaavasta ja keittiöstä/ruokahuoneesta, joka on osa eteistä). Paikalla on muuta ikäistäni nuorisoa ja siellä juoruillaan miehen viinanjuontitavasta. Tavallisia askareita tehdessäni (järjestelen tavaroita, olen kai jonkinlainen apuri) löydän pussin ja pullon jota minun ei olisi ilmeisesti kuulunut löytää. Asia unohtuu ja uni jatkuu eteenpäin ja mies kertoo saaneensa paketin valmiiksi. Kuljetettava esine on monimutkaisen legorakennelman näköinen ja se on pallon muotoinen. Tiedän, että unen myöhemmässä vaiheessa tulee hirveä kiire, joten haluaisin lähteä viemään pakettia perille jo nyt.

Huoneeseen saapuu paljon porukkaa suvustani, suurin heistä oli paikalla unen alussa Euromarketin vieressä. Tämä ympäristö on paljon epämiellyttävämpi ja kylmempi, mutta he eivät tunnu huomaavan sitä. He ovat tulleet illalliselle, jonka aloitamme lukemalla virsiä: kysyn mieheltä, että saisinko lähteä viemään pakettia. "Vain jos sinulla sattuu olemaan ylimääräistä A1 - paperia", hän vastaa. Minulla ei tietenkään ole, joten joudumme käyttämään virsien kirjoitukseen miehen paperia (joka on oikeasti A4-kokoa). Ehdotan, että paperia säästääksemme ja sanoja sensuroidaksemme (?) käyttäisimme paperista molemmat puolet (ajattelen, että jos paperia säästyy, voin mennä). Kaikki nauravat ja joku huomauttaa, ettei virsiä tarvitse sensuroida. Kaksipuolinen kirjoitus sopii miehelle ja jaan kaikille paperit. Ne pistetään vielä puoliksi ja virsiä aloitetaan kirjoittaa. Ne jaetaan kaikkien kesken, minä saan huonolla käsialalla kirjoitetun ja epäselvän paperin. Alamme laulaa, ja uni vaihtuu toiseen.

Katson TV:stä formulasarjaa, joka sijoittuu jonnekin aavikolle. Kilpailussa on mukana Nico Rosberg formulakuljettajana ja muun muassa norsuilla ratsastavia kilpailijoita. Lähtöruudukko on jonkinlaisessa avarassa tunnelissa ja lähdöstä aiheutuu kauhea meteli. Katson kilpailua Nicon näkökulmasta: hän aloittaa ensimmäisestä ruudusta. Pian lähdön jälkeen yksi kärjen kilpailijoista pysähtyy rukoilemaan tien varrelle (mummini arvelee, että tämä taktikoi ja ajattelee, että kisa kestää pitkään ja hän saa vielä muut kiinni). Ylös vasemmalle nousevassa mutkassa Nico päästää kolme muuta ohi ja minä herään.

Ei kommentteja: