tiistaina, heinäkuuta 25

Yhden tunnin WILDit

Näin äsken pitkän lucidin eli selkounen. Siihen sisältyi monia valeheräämisiä, minkä takia otsikkokin on monikossa. :) Ennen nukahtamista kello oli 6:25. Nyt kello on 7:45 ja aikaa on kulunut heräämisestä kymmenisen minuuttia. Unessa aika tuntuu kuluvan nopeammin. Ensimmäistä kertaa WILD-tekniikka toimi. Sen ideana on pitää mieli virkeänä, kun keho vaipuu uneen: näin voit alkaa ohjata unta kun se alkaa. Itse heräsin jossakin ennen puolta kuutta enkä viitsinyt nousta vielä ylös. Päätin kokeilla tuota tekniikkaa, joten jatkoin pötköttämistä selälläni ja rentoutin vähitellen jalat, sitten kädet ja hitaasti koko vartalon. Yritin myös sormien naputtelua, mutta se ei toiminut. Aina kun tein nenätestin, olin edelleen hereillä.

Kun lopetin yrittämisen ja annoin unen tulla, alkoi tapahtua. Aluksi tavallisia unen alkuja, joista henkisesti 'säpsähdin' hereille tajuten nähneeni unen alkua. Sitten näin ilmeisesti muutamat hypnagogiset kuvat:

  1. Sumea kalvo, jossa on reikä keskellä (muovin näköistä). Taustalla näkyy joku pöytä? Reikä vaihtelee paikkaa.
  2. Piirretty, Mario-tyylinen kummitus. Ei pelottava, vaihtelee paikkaa. Suhteellisen suurikokoinen, vain yksi kerrallaan näkökentässä.
  3. Pieniä kuvia, en muista enää mitä ne esittävät. Paljon yhtä aikaa näkyvissä.
Kuviin liittyi myös ääniä: muistan kuulleeni vanhan Mario-pelin musiikin soineen jossakin kohtaa. Sen jälkeen taisin nukahtaa normaalisti. Seuraava asia minkä muistan on kehittyvä mielikuva ulkona kävelemisestä. Otin sen haltuuni ja aloin työläästi ohjailla siinä kulkemistani ajattelemalla mitä teen. Ensimmäinen ongelma tuli risteyksessä: liikkuvat autot täytyi ylittää. Aloin pomppia niiden yli, mutta mieleeni jumittui ajatus, jossa pompin kuin katolta katolle, mutta en etene tien reunaa kohti. Jään jumiin tielle, kunnes teleporttaan kadulle takaisin.

Kuljen ympäriinsä, mutta uni tuntuu kovin ohuelta: joudun kuvittelemaan kaiken itse. Jossakin välissä näköyhteys uneen katkeaa, mutta siitä selvisin alkamalla puhua jonkun kanssa unessa ja silittämällä karkeaa asfalttia. Näkökyky palasi pian. Kun kuvitteleminen alkoi kyllästyttää, annoin unen kadota ja tajusin sen kyllä lisänneen tavaraa. Nyt oli kuitenkin myöhäistä, ja nukahdin tavalliseen uneen.

En tiedä mistä unesta 'aidot' selkounet alkoivat, mutta siinä herään omasta sängystäni. Kyseessä on siis valeherääminen. Teen nenähengitystestin - ja henki kulkee! Näen siis unta. Ensimmäinen uni on todella huonolaatuinen: törmäilen esineisiin, enkä näe juuri mitään. Kompuroin ulos huoneesta, kävelen (tarkoituksella) seinän läpi ja hyppään yläkerrasta maahan. Taisi tulla taas näkökatkos, jonka jälkeen pian uni katkesi ja tuli resetti.

Herään taas omasta sängystäni ja blaa blaa blaa. Olen unessa ja tällä kertaa paljon laadukkaammassa sellaisessa: muistan selkeästi vinkit ja vihjeet eikä uni meinaa kaatua näkökyvyn katoamiseen. Teleporttaan jonkun ostoskeskuksen pihalle. Siellä on paljon mukavampaa olla, koska katto ei ole rasittamassa silmiä. Uni näyttää todella terävältä ja aidolta. Juoksen turbovauhdilla ympäriinsä, mutta huomaan sen vaikuttavan kielteisesti unen selkeyteen. Vaihdan tekniikkaa sen verran, että valitsen aina kiintopisteen mitä kohti juoksen. Nyt kaikki toimii kuten pitäisikin ja ehdin vähän lennelläkin. En muista missä kohtaa tulee taas resetti.

Herään sängystäni, aargh. Nenätesti-kyllä, juu unessa ollaan. Huomaan sängyn vieressä lapun johon olen merkinnyt unet; sen mukaan olisin nähnyt jo kuutta eri unta. Merkkaan listaan tämän unen ja aika äkkiä herään uudestaan.

Nenätesti-juu-ylös ja takaisin. Uni ei meinaa millään kestää kahta sekuntia pidempään. Tämän tuntuu aiheuttavan aina joku unen ulkopuolinen ääni, kuten ihminen viereisessä huoneessa. Jälkeenpäin huomaan, että kaikki olivat nukkuneet. Ulkoa saattoi kuulua mopojen ja auotojen ääniä.

Monen toiston jälkeen herään oikeasti ja yllätyn hieman, kun nenätesti ei toimikaan ja olen hereillä. Kyllä, kaikki on selkeää eikä ulkona lentele lehmiä. Käyn juomassa lasillisen vettä ja kirjoitan unet ylös.

(Ennen näitä unia näin unta koulusta ja kuvistunnista. Tylsä uni, askartelimme pahvitaloja. Olin taitava auttamaan niiden järjestämisessä ja asettelussa kuivaustelineeseen. -.-)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Here are some links that I believe will be interested

Anonyymi kirjoitti...

Here are some links that I believe will be interested

Anonyymi kirjoitti...

This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
»

Anonyymi kirjoitti...

I say briefly: Best! Useful information. Good job guys.
»