torstaina, heinäkuuta 27

Missio: leikkaa nurmikko

 Olen toisen pojan kanssa avaruusaluksessa. Meille on annettu tehtävä: meidän pitää suorittaa ja ratkoa 'arvoituksia' ympäri maailman. Mies johdattaa meidät näköalahissiin ja selostaa jotakin tehtävästä. Minulla on laukku, missä on muun muassa ohjekirja joka sisältää vinkkejä ja ideoita näihin missioihin. Hissistä on huimat näköalat ulosopäin: vahvan sininen tähtitaivas, jossa tuikkivat luonnottoman suuret ja kirkkaat tähdet. Maapallo näkyy silmäkulmassa hissimme alla. Äkkiä hissi alkaa syöksyä alaspäin. Maisema vilistää silmissä; ymmärrän, että pian joudumme selviämään itsenäisesti maassa.  En muista miten päädyimme ulos hissistä.

Seuraavaksi olen vanhanaikaisessa talossa ja seuraan ihmisten elämää. Penkillä istuu tyttö, jolle joku mies puhuu illan ateriasta. Bongaan eteisestä kahdet työkalut, joille en tiedä oikeita nimiä: pitkä viikatteen (tai sirpin) tapainen, mutta pienempi, sekä kapean haravan. Ehkä lievästä unityhmyydestä kärsien kuvittelen tämän olevan ilman muuta se tehtävä ja alan äkkiä kerätä tavaroita olkalaukkuun. Mummini pysäyttää minut kertoen, etten tarvitsisi niitä. Lopetan pakkaamisen ja ryntään pihalle (joka muistuttaa kovin paljon oikean maailman pihaamme) ja etsin heinää leikattavaksi. Sitä löytyy mökin reunalta, mutta leikkaaminen ei suju hyvin. Viikate on muuttunut saksiksi. Pähkäiltyäni aikani isoäitini saapuu paikalle ja kuiskaa, että tehtäväni oli leikata puutarhan nurmikko. Seuraavaksi olenkin jo syömässä.

Ruoka on hyvää, ja bongaan ruokalajeista yhden kummajaisenkin: rapeat, isot ranskalaiset perunat joita saa ainakin laivoilta. Unessa se ei häiritse ja ateria on oikein herkullinen. Ikävä kyllä joudun selittämään lähteväni sen jälkeen, mutta jätän mainitsematta tehtäväjutut. Ruoan jälkeen menen pakkaamaan laukkua. Tavaraa on tosi paljon, enkä usko että olisin koskaan tarvinnut sitä kaikkea näissä tehtävissä. Oli miten oli, lähden paikasta ja olen seuraavaksi Helsingin juna-asemalla, nykyajassa. Hyppään lähes täyteen junaan ja etsin paikan itselleni. En muista matkasta mitään; uni taisi loppua sen aikana.

4 kommenttia:

Kookoz kirjoitti...

Thanks. (: You're a finn right? But speaking (typing) english..?

Anonyymi kirjoitti...

Your website has a useful information for beginners like me.
»

Kookoz kirjoitti...

Blah... Ads? No thanks!

Anonyymi kirjoitti...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»