sunnuntaina, syyskuuta 3

Herra Taikuri

Torilla kävelee itsevarma taikuri ja hänen apurinsa. Taikurilla on kourassaan vahvan oranssi lisko, jolla on taikavoimia, se ei saa päästä karkuun. Apuri huomauttaa jotakin ja taikuri heilauttaa liskon pois huolimattomasti: ilmeisesti sitä ei tarvitakaan ja kyseessä on aivan tavallinen eläin. Siinä samassa hän tajuaa apurin olleen värässä ja tästä huomauttamatta syöksyy liskon perään. Lisko vilistää ympäri torin asfalttia ja taikuri kompuroi kumartuneena sen perässä - lopulta lisko pysähtyy rannan nurmikolle kuvitellen meidän kadottaneen sen. Sitten mietitään vaihtoehtoja liskon suhteen ja päätetään, että se on tuhottava. Tässä kohtaa minä alan ohjata taikuria sivusta seuraamisen sijasta.

Katselen kaiteen yli nurmikossa makaavaa liskoa. Annan apulaiselle merkin ja hän vierittää nopan liskon jalkojen juureen. Se ei reagoi mitenkään, ja varmistan että minulla on omassa kädessäni toinen, oikea noppa. Erikoisnopassa numero 5 on sininen. Puristan sen nyrkkiini ja lävistän liskon jollakin sauvalla.

Seuraavaksi olemme keskellä aavikkoa alkukantaisessa kaupungissa. Sen asukkaat ovat ystävällisiä ja minun puolellani: paikalle on saapunut rikas liikemies, joka haluaisi ilmeisesti ostaa kylän itselleen ja häätää asukkaat pois. Neuvottelen tämän kanssa ja sen jälkeen välitän uutiset kylän asukkaille. Kerron, että tarvitsemme rahaa - kaikki tuovat ainakin vähän kolikoita. Yksityiskohtana huivipäinen nainen huutaa: "Annan setelin!" ja ottaa kirjekuoresta kaksi vihreää seteliä. Hän ei keksi kumman antaisi, joten hän antaa molemmat. Tämän jälkeen monet ihmiset tuovat lisää seteleitä (arvona yleensä 2000) liikemiehen katsoessa tätä silmät pyöreinä. "Yhteyistyö kannattaa", sanon ja isken silmää.

Tällä välin nuoriso on löytänyt takanani olevan punaisen rekan ja yrittävät irroittaa siitä osia tai perävaunun jako- ja kuusiokoloavaimella. Juoksen hätiin nähdessäni mielessäni rekan piirustukset. Lapset juoksevat pois ja viimeinen heistä iskee työkalun kahvan rekan säiliön (?) läpi. Reiästä alkaa suihkua höyryä. Käsitän tilanteen ja huudan: "Kaikki pois alka! Rekka RÄJÄHTÄÄ!". Rekkaan puhkeaa reikiä, joista lentää höyry- ja kipinäsuihkuja, jotka näyttävät kiinteydessään salamakäärmeiltä. Ne osuvat ihmisiin ja monet kuolevat dramaattisesti: apurini ja minä selviämme. Uni päättyy.

Ei kommentteja: